Ръчно изработени свещи

Няма добавени продукти в тази категория.

Топлина и уют у дома

Генетично ни е заложена любовта към огъня. Няма човек, който да не реагира позитивно на открит лагерен огън, на пукащ уют в камина на планинска къща. Пламъкът на свещта е магнетичен по своему малък огън, който дарява светлина, топлина и уют. Романтичната вечеря, рожденият ден, партито, което организираме – всичко става по-красиво и запомнящо се ако е добре декорирано със свещи.

 

Свещите могат да са част от ежедневието ни с различните ползи, които носят:

  • Лесна и достъпна украса за дома;
  • Практичен унисекс подарък;
  • Тематичен аксесоар за празници и тържества.

 

Видове свещи

  • Декоративни;
  • Ароматни;
  • Ритуални – Сватбени, Коледни, Великденски, За Рожден Ден, Църковни.

Декоративните свещи в днешно време са част от естетиката на всеки дом. Отдавна отминало времето на задължителната употреба на свещите за осветление, днес стремежът на хората към естетика, комфорт и усещане за лукс често придобива форма на красива свещ. Често се използва само декоративната им функция и дори не се палят, за да не се разваля перфектния им вид.

Ароматните свещи са декоративни на по-високо ниво. Силата на ароматерапията и влиянието на миризмите върху човешките мисли, чувства и състояния отварят вратите към едно безкрайно преживяване. Избирайки различни аромати и внасяйки уханна светлина в дома по различни поводи, активираме сетивата си и си доставяме наслада и усещане за рестарт винаги, когато изпитваме нужда да забавим времето и отдалечим проблемите.

 

Различно е излъчването на свещите, в зависимост от начина им на направа.

  • Фабрично произведени свещи;
  • Ръчно изработени свещи.

Ръчно изработените свещи са популярна тенденция през последните години. Сайтове, блогове и социални мрежи са пълни с идеи и видеа за домашно направени свещи. От стари свещи или с чисто нови материали, резултатът по едно си прилична – хората обичат да правят неща с ръце и това ги прави щастливи. Хендмейд културата е много модерна именно поради усещането за нещо много лично и специално, изработено с две ръце и едно сърце.

Фабричните свещи са привлекателни и не само благодарение на често по-достъпните си цени. Лишени от уникалност, те все пак са в безкрайно различни размери и цветове и винаги могат да свършат добра работа – от това да ги сложим на някой скучен рафт до това да осветим някое специално преживяване.

Ръчните ароматни свещи са друго нещо. Те са с подчертан подаръчен характер и са в състояние да зарадват и най-неподатливите на цветни и ароматни изкушения хора. За авторските свещи няма граници във форми, цветове и аромати. От ръцете на сръчни и артистични хора произлизат неподозирано оригинални предложения. Мъфини, сладоледи, чаши с капучино – всякакви невероятно красиви и привлекателни ръчни свещи можем да закупим, обикаляйки малките арт магазинчета по кривите улици на града. Това Място предлага цялата гама на уникалната българска марка Gancini – изцяло ръчно изработени уханни свещи, с вид и техники, вдъхновени от сладкарството.